Gå till hemsidan
EUIPO
Skydda dina varumärken och mönster i Europeiska unionen.

Skydda dina immateriella rättigheter i EU

Instrumentpanel

I instrumentpanelen i User Area kan du se alla dina EU-varumärken, konfidentiella registrerade gemenskapsformgivningar, offentliga registrerade gemenskapsformgivningar och invändningar. Dessutom har du möjlighet att visa snabblänkar och skapa kortkommandon till sökprogram som exempelvis eSearch plus.

Instrumentpanelsavsnittet i User Area

Instrumentpanelen kommer du till via skylten User Area i rubrikavsnittet på din skärm. Instrumentpanelen öppnas som standard.

För din mus över de olika delarna som visas i tabellvyn. Ett poppuppfönster som innehåller ytterligare information visas.

Det finns fyra flikar i avsnittet Instrumentpanel i User Area:

 • EU-varumärken

 • Konfidentiella gemenskapsformgivningar

 • Offentliga gemenskapsformgivningar

 • Invändningar

 • Tabellvy och detaljvisning

  Du kan välja att se uppgifter för avsnitten EU-varumärken, konfidentiella gemenskapsformgivningar och offentliga gemenskapsformgivningar i Tabellvyn (standard) eller Detaljvisning genom att klicka på ikonerna på den övre högra sidan av skärmenTabellvy- och detaljvisningsikoner.

  Observera: Invändningar visas endast i tabellvyn.

  Status
  En ansökan (varumärke, formgivning eller invändning) kan befinna sig i olika steg av ansökningsprocessen. Detta visas i kolumnen Status.

  I tabellvyn: För muspekaren över ikonen ”Statusikon” så visas ett poppuppfönster med information om ansökans status.

  I detaljvisningsläget visas statusen automatiskt i ett av fälten.

  Observera: När en formgivning har offentliggjorts kan informationen ses under fliken för offentliga formgivningar. När formgivningen befinner sig i ansökningsstadiet kan uppgifterna ses under fliken för konfidentiella formgivningar. När offentliggörandet av en formgivning senarelagts kan innehavaren/ombudet se information om formgivningen under både fliken Offentliga formgivningar och fliken Konfidentiella formgivningar (visar begränsade uppgifter). Samtidigt kan andra användare endast se en formgivning med senarelagt offentliggörande under fliken Offentliga formgivningar där begränsad information visas.

 • Filtrering och sortering av uppgifter

  Uppgifter som visas i tabellvyn kan filtreras och sorteras med hjälp av de standardalternativ som listas i rullgardinsmenyn för filter eller genom filter som skapats efter dina egna krav.

  Sortera uppgifter

  Skapa nytt filter
  För att skapa ett nytt filter klickar du på pilen för att expandera menyn. Välj sedan alternativet ”Skapa nytt filter”. Ett annat fönster öppnas med de tillgängliga alternativen. I den lista som visas klickar du på ”+”-ikonen för att se eventuella ytterligare alternativ.

  Filtrering av uppgifter

  När du angivit alternativen kan du spara filtret genom att välja kryssrutan ”Spara filter”. Det nya filtret ska ges ett namn. Till slut klickar du på knappen märkt ”Filter” för att slutföra uppgiften.

 • Åtgärdsflikar

  Nedan finns en lista över de åtgärdsflikar (och deras funktioner) som finns i avsnittet Instrumentpanel.

  Tabellvy
  För att aktivera åtgärdsflikarna från tabellvyn klickar du på en av kryssrutorna på vänster sida i tabellen.

  Åtgärdsflikar

  Detailjvy
  För att aktivera åtgärdsflikarna när du valt detaljvisning väljer du kryssrutan överst till vänster i rubriken.

  Åtgärdsflikar

  Lägga till nya kommentarer

  • Lägg till en kommentar till ett enskilt element: klicka på ikonen ”Lägg till ny kommentar” ”Lägg till ny kommentar”-ikon till höger på raden i tabellvyn. Lägg till kommentaren genom att skriva in informationen i poppuppfönstret.

  • Lägg till en kommentar till flera element: Välj kryssrutan/kryssrutorna till vänster på raderna i tabellvyn Kryssrutsikon eller överst till vänster om du valt detaljvisning och klicka sedan på knappen ”Redigera kommentarer” i åtgärdsfliksavsnittet.

   Knappen Redigera kommentarer i åtgärdsfliksavsnittet

   Lägg till kommentaren genom att skriva in informationen i poppuppfönstret.

  Redigera kommentarer

  • Redigera en enda kommentar: när en kommentar har lagts till i ett element på listan blir ikonen bredvid den mörk ”Redigera kommentarer”-ikon
   Klick på den mörka ikonen på högra sidan av raden i tabellvyn. Redigera kommentaren genom att skriva in informationen i poppuppfönstret.

  • Redigera flera kommentarer: välj kryssrutan/kryssrutorna till vänster och klicka sedan på knappen ”Redigera kommentarer” i åtgärdsfliksavsnittet. Redigera kommentaren genom att skriva in informationen i poppuppfönstret.

  Förnyelse
  Välj kryssrutan/kryssrutorna till vänster på raderna i tabellvyn eller överst till vänster om du valt detaljvisning och klicka sedan på knappen ”Förnyelse” i åtgärdsfliksavsnittet.

  Denna funktion finns bara för varumärken och formgivningar som det är dags att förnya.

  Begäran om granskning
  Du kan endast göra en begäran om granskning för en akt i taget.

  När du klickar på knappen ”Begäran om granskning” kommer du att omdirigeras till beställningsformuläret online. Ett nytt fönster kommer att öppnas där du kan göra din begäran om granskning.

  Ändra referens
  Skapa ett nytt personligt referens-id för din ansökan. Välj kryssrutan till vänster på raden i tabellvyn och klicka på knappen ”Ändra referens” i åtgärdsfliksavsnittet. Skriv in ditt nya personliga referens-id i fältet i poppuppfönstret. Denna funktion är inte tillgänglig för internationella registreringar.

  Sök efter liknande varumärken
  När du klickar på detta alternativ kommer du att omdirigeras till TMview där du kan söka efter liknande varumärken.

 • Öppna eSearch plus från instrumentpanelen

  I tabellvyn klickar du var som helst på datalinjen för att omdirigeras så att du ser det valda elementet i eSearch plus.

  Om du valt detaljvisning klickar du på varumärkets/formgivningens namn eller länken ”Se i eSearch plus” för att omdirigeras till det valda elementet i eSearch plus.

 • Lägg till gränssnittskomponenter (widgets)

  Knappen Lägg till gränssnittskomponenter (widgets) Knappen Lägg till gränssnittskomponenter (widgets) längst ner till höger på sidan ger dig möjlighet att lägga till nya gränssnittskomponenter (widgets) till din instrumentpanel för följande funktioner:

  • Snabblänkar

  • TMview

  • eSearch plus

  • Onlineformulär

  • eSearch rättspraxis

  Klicka på knappen ”Lägg till gränssnittskomponenter (widgets)” och välj den gränssnittskomponent du vill lägga till från rullgardinslistan. Gränssnittskomponenten finns sedan längst ner på sidan. För att ta bort gränssnittskomponenten klickar du på x:et i rubriken.

  Snabblänksportlet
 • Snabblänkar

  Gränssnittskomponenten Snabblänkar gör det möjligt för dig att lägga till länkar till information som du vill ha lättillgänglig. De gör att du inte behöver söka igenom alla dina sparade uppgifter.

  Först måste du skapa en snabblänkskomponent i User Area.

  När din snabblänkskomponent är aktiv kan du leta efter länkar att lägga till den. När du söker igenom webbplatsen ser du på navigeringen på höger sida alternativet att lägga till en sida till snabblänkskomponenten. Detta visas med ikonen . Klicka på den och lägg till länken till snabblänkskomponenten.

  Ta bort en snabblänk

  • På din gränssnittskomponent ”Snabblänkar” klickar du på knappen ”Redigera” som representeras av en pennikon .

  • Ett ”x” visas intill den valda länken. Klicka på det för att ta bort snabblänken. Klicka på ”Spara”.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.