Juryn 2021
Jurymedlemmarna representerar formgivningsbranschen, affärsvärlden och immaterialrättssektorn. De är alla erkända ledare inom sina respektive specialområden och har omfattande sakkunskap som de inhämtat under sina yrkeskarriärer.
Juryn baserar sina val av bidrag på följande:
- Estetiskt värde och utseendemässig attraktionskraft hos de inlämnade formgivningarna.
- De inlämnade formgivningarnas påvisbara inverkan på marknaden.
- Sund marknadsföring och hantering av formgivningar och andra immateriella rättigheter.

Päivi Tahkokallio
Ordförande
Päivi Tahkokallio, ordförande för BEDA (2019–2021), Bureau of European Design Associations, med 47 medlemsorganisationer i 25 europeiska länder, som leder skapandet av nästa generations formgivningsstrategi för Europa. Hon har också grundat och är VD för Tahkokallio Design+, en tankesmedja och byrå för strategisk formgivning från finska Lappland.
Med sina bedrifter inom strategisk och social formgivning har hon kallats ”den arktiska formgivningens moder” och hennes formgivning bygger på en filosofi om hållbar utveckling för Arktis. Hon har omfattande erfarenhet av inkluderande formgivning genom sin tidigare karriär vid Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur i Helsingfors och Forsknings- och utvecklingscentralen för social- och hälsovården samt genom ledning av det europeiska nätverket Design för alla.
Päivi är ordförande för formgivningskommittén vid finska Lapplands handelskammare, rådgivare till styrelsen för Ornamo Art and Design Finland och ledamot av Royal Society of Arts i Storbritannien.

Grégoire Bisson
Grégoire Bisson leder Haags kansli vid Världsorganisationen för den intellektuella äganderätten (Wipo) i Genève. Han är i denna egenskap direkt ansvarig för förvaltningen och utvecklingen av Haagöverenskommelsen om internationell registrering av industriella formgivningar. I hans tidigare befattningar vid Wipo ingick att leda rättstjänsten och stödja utvecklingen och driften enligt Madrid, Haag- och Lissabonsystemen.
Grégoire Bisson anslöt sig till Wipo 1995 efter en kort tid vid den kanadensiska nämnden för varumärkesinvändning. Dessförinnan var han juridisk rådgivare på hög nivå i Kanadas regering, där han tog fram intellektuella äganderättspolicyer och i synnerhet ledde utformningen av genomförandelagstiftningen till Trips. Samtidigt föreläste han vid universitetet i Ottawa om de rättsliga aspekterna av tekniköverföring. Han har deltagit i utgivningen av en bok i detta ämne och har publicerat och bidragit till många artiklar om olika aspekter av intellektuell äganderätt.

Franco Caimi
Franco Caimi är styrelsemedlem i Caimi Brevetti, en av världens ledande tillverkare av designmöbler, tillbehör och ljudsystem för arbetsplatser och möbelmarknader för offentlig miljö. Han är företagsavdelningssamordnare för ADI – Associazione per il Disegno Industriale (sammanslutningen för industriell formgivning) och medlem i Giurì del Design (formgivningsjuryn). Caimi Brevetti är ett ledande företag inom innovativ formgivning; företagets produkter har ställts ut på museer och designmässor i Italien och runt om i världen. Företaget har vunnit priser sedan det grundades 1949, däribland två Compasso d’Oro-priser. Caimi Brevetti tilldelades DesignEuropa Award 2016 i kategorin små och nystartade företag.

António Campinos
António Campinos är ordförande för Europeiska patentverket (EPO), en tjänst han innehar sedan den 1 juli 2018. António är portugisisk medborgare och har en magisterexamen i offentlig rätt och avancerade Europastudier. Han inledde sin karriär vid Portugals närings- och innovationsministerium 1998. År 2000 utnämndes han till varumärkesdirektör vid Portugals nationella institut för industriell äganderätt (INPI), och 2005 blev han dessutom vald till institutets ordförande. Mellan 2005 och 2007 ledde han den portugisiska delegationen i styrelsen till Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet (EUIPO), och tjänstgjorde sedan som dess ordförande 2008–2010. Parallellt med detta (2005–2010) var han chef för den portugisiska delegationen i EPO:s styrelse. År 2010 utsågs António till verkställande direktör för EUIPO i Alicante (Spanien), en tjänst han innehade fram till juni 2018.
I fem års tid tjänstgjorde han även som ordförande för styrelsen till Centre d'études Internationales de la Propiété Intellectuelle (CEIPI) vid universitetet i Strasbourg. År 2017 tilldelades han titeln Doctor Honoris Causa av universitetet i Alicante.

Lin-Lin Chen
Lin-Lin Chen är dekanus, ordinarie professor och ordförande för strategi för innovativ formgivning vid avdelningen för industriell formgivning, samt chef för den internationella vetenskapliga avdelningen vid den tekniska högskolan i Eindhoven, Nederländerna. Hon är även professor vid avdelningen för formgivning vid Taiwans universitet för vetenskap och teknik (Taiwan Tech). Hon tog sin kandidatexamen i vetenskap från det nationella Cheng Kung-universitetet, Taiwan, och sin doktorsexamen från universitetet i Michigan i Ann Arbor, Michigan, USA. Hon var dekanus för högskolan för formgivning vid Taiwan Tech 2004–2010, ordförande för det kinesiska institutet för formgivning 2007–2008, samt sammankallare för kommittén inom området konst (och formgivning) vid Taiwans nationella vetenskapsråd 2009–2011. Hon har varit chefredaktör för International Journal of Design (SCI, SSCI, AHCI) sedan 2007, tidigare ordförande för International Association of Societies of Design Research (IASDR) och ledamot i Design Research Society, Storbritannien. Hennes forskning är inriktad på användargränssnitt för sakernas internet, strategi för innovativ formgivning och estetik hos former och intelligens.

Sara Clement
Sara Clement är industriell formgivare och har en användar- och empatiinriktad tillnärmning till formgivning. Efter att ha slutfört sina studier på kandidat- och magisternivå i arkitektur respektive industriell formgivning vid universitetet i Ålborg byggde Sara upp en yrkeskarriär inom formgivning av produkter med hög teknisk komplexitet och många krav på funktion, användbarhet och ergonomi.
Sedan 2013 har Sara varit den ledande industriella formgivaren vid Marcus Pedersen. Under sin karriär har Sara belönats för sin stora skicklighet genom många utmärkelser, såsom det tyska formgivningspriset German Design Award, och 2018 års DesignEuropa Award i kategorin små och nystartade företag, för att nämna några exempel.
Sara är mycket intresserad av psykologi och mänskligt beteende och brinner för att förvandla svåra problem till något enkelt genom att skapa meningsfulla och innovativa formgivningar som har en positiv inverkan på människors liv.

Ragnar Gustafsson
Ragnar Gustafsson är sedan den 1 juli 2019 generaldirektör vid Benelux byrå för immateriell äganderätt (BOIP). Han tillträdde tjänsten efter fem år som biträdande direktör för allmänna frågor vid BOIP. Tidigare har han arbetat i flera ledande befattningar vid Randstad, Nederländerna. Han har även tjänstgjort i olika chefsbefattningar inom IKT-konsulttjänster vid Logica CMG. Ragnar har en akademisk examen i internationell rätt och civilrätt, samt en examen i marknadsföring och ekonomi.
Ragnar har dokumenterad erfarenhet som direktör inom strategisk förvaltning, personalfrågor, försäljning och informationsteknik. I sin nuvarande roll tar han fram visioner och strategier och genomför framgångsrikt en ny företagsstrategi. Med sin tydliga inriktning på kundupplevelser och operativ spetskompetens planerar han att ta BOIP till nästa nivå de kommande åren.
BOIP är det officiella organet för registrering av varumärken och formgivningar i Beneluxregionen. Det är verksamt i tre länder – Belgien, Luxemburg och Nederländerna – vilket innebär unika affärsmöjligheter.

Alban Maggiar
Alban Maggiar har varit ordförande för SMEunited sedan januari 2020. Han har varit SMEuniteds vice ordförande sedan 2015 och ledde i den rollen även dess ekonomi- och skatteutskott (2016). Inom SMEunited företrädde han CPME, den franska sammanslutningen av små och medelstora företag.
Dessförinnan var Alban ordförande för SYNADIET, den samlande organisationen för den franska kosttillskottsindustrin mellan 2005 och februari 2015, och för EHPM (European Federation of Associations of Health Product Manufacturers) mellan mars 2013 och mars 2016. Under 30 år ledde Alban Maggiar det franska företaget CARRARE Laboratoire, som är specialiserade på jäster, probiotika och botaniskt baserade kosttillskott. För närvarande driver han konsultföretaget Adelante.
Alban Maggiar innehar en magisterexamen i affärsrätt, en avancerad magisterexamen i skatterätt samt en kandidatexamen i litteratur. Han har även kvalifikationer inom områdena finans- och statsvetenskap.

Nadja Roth
Nadja Roth är industriell formgivare vid Siemens Healthineers, och formger komplexa medicintekniska produkter inom bilddiagnostik.
Under sina studier drog hon lärdom av olika produktområden, t.ex. köksartiklar, hushållsapparater, möbler och produkter för utomhusbruk, men upptäckte snart sin passion för medicintekniska produkter. År 2013 utexaminerades hon som industriell formgivare vid Hochschule Coburg i Tyskland och tilldelades Mia Seeger Preis för sin avhandling, i vilken hon formgav ett holistiskt produktfamiljekoncept för astmabehandlng av barn.
Under sina första år vid Siemens Healthineers ansvarade hon för industriell formgivning och grafisk gränssnittsformgivning av angiografi- och röntgensystem (t.ex. ARTIS icono, ARTIS pheno – som har fått många utmärkelser, bland annat industripriset vid DesignEuropa 2018) inom affärsområdet avancerade terapier. Där arbetade hon även som formgivningschef och hanterade formgivningarna under produkternas hela utvecklings- och genomförandeprocess.
I dag ingår Nadja Roth i Siemens Healthineers formgivningsgrupp och arbetar med industriella formgivningar inom ett brett urval produkter i Siemens Healthineers produktportfölj. Tillsammans med sina kolleger tar hon fram riktlinjer för industriell formgivning för att befästa ett gemensamt utseende och intryck för Siemens Healthineers produkter.

Srini Srinivasan
Srini Srinivasan är en mycket skicklig formgivare och företagare inom kreativ formgivning och teknikutveckling, med över 25 års yrkeserfarenhet i Silicon Valley, USA, och Indien.
I dagsläget är Srini ordförande för WDO (World Design Organization) och aktiv medlem i IDSA, yrkesorganisationen för industriella formgivare i USA.
Srini är ordförande och VD för LUMIUM DESIGN, Inc., ett världsledande, prisbelönat produktformgivningsföretag i Silicon Valley som har tagit fram över 300 produkter inom områdena hemelektronik, sjukvårdsartiklar, industrivaror, säkerhet och övervakning. Srini är också specialiserad på formgivning och teknik, och förser talangfulla och tvärvetenskapliga grupper över hela världen med formgivningshandledning och teknisk vägledning.
Srini är biträdande professor i industriell formgivning vid Tongji College of Design & Innovation, Shanghai, och medlem av dess internationella rådgivande nämnd. Han ingår i den rådgivande nämnden för Indus Design School, Indus University och Wellingkar Institute of Management Development & Research, Bombay, Indien.
Srini är grundare till och verkställande direktör för SOCRADAMUS Venture Partners, en rådgivningsbyrå för riskkapitalinvestering i tidigt stadium som investerar i och främjar högteknologiska innovationer från nystartade företag.
Srini har varit huvudtalare vid flera formgivningskonferenser runt om i världen. Han har suttit i juryn vid flera välkända internationella evenemang som delat ut formgivningspriser.

David Stone
David Stone är global chef för intellektuell äganderätt vid Allen & Overy. Förutom all sin tid inom immaterialrättsprövning deltar David i International Trademark Associates formgivningskommitté, och är f.d. styrelsemedlem i INTA och MARQUES, den europeiska organisationen för varumärkesinnehavare. David har företrätt användare vid UKIPO, EUIPO och Wipo.
Han har examen från universiteten i Sydney, Oxford och Cambridge och fick sin ”European Union Design Law: a Practitioners Guide (2nd edition)” utgiven av Oxford University Press i januari 2016. Han är forskare vid Oxford Intellectual Property Research Centre och undervisar i Oxford Diploma-kursen i immaterialrätt liksom i Magister Lvcentinvs-kursen i immaterialrätt vid universitetet i Alicante. David ingår i redaktionsstyrelsen till Oxford Journal of Intellectual Property Law and Practice (OUP) samt European Intellectual Property Review (Sweet & Maxwell).
År 2017 utsågs David till ställföreträdande domare i överdomstolen för att tjänstgöra på deltid i finansavdelningen, patentdomstolen och domstolen för immaterialrätt.

Anna Szonyi
Anna Szonyi inledde sin karriär genom att studera konst, arkitektur och möbelformgivning vid Moholy-Nagy-universitetet för konst och formgivning i Budapest, som var Erno Rubiks skola (skaparen av rubikskuben). Efter att ha tagit examen vid avdelningen för arkitektur flyttade Anna till Förenade Arabemiraten, där hon arbetade som arkitekt och formgivningschef i sju år. Hennes yrkeserfarenhet varierar från formgivning av beställningsmöbler och arkitekturprojekt i liten skala, såsom exklusiva villor, till att hantera formgivningen av nya städer och storskaliga översiktsplaner.
Mellan 2017 och 2019 drev hon ett formgivningsgalleri och en formgivningsstudio i Dubais formgivningsdistrikt: AR. Gallery + Studio. Under 2019 valde hon att enbart inrikta sig på AR. Studios formgivningsprojekt och delar för närvarande sin tid mellan Dubai och Budapest.
I sin formgivning siktar hon på att skapa vackra, unika och funktionella utrymmen och föremål genom teoretisk forskning och experiment med system, former och material. Hennes arbete bygger på en idédriven formgivningsmetod som gör det slutgiltiga konceptet till estetiskt tilltalande och intelligent formgivna originalprodukter som fungerar väl och uppskattas av användarna. Hon formgav IDO-bänken, som tillverkas av den franska stadsmiljötillverkaren Aubrilam, som var en finalistformgivare i kategorin små och nystartade företag vid prisceremonin DesignEuropa Awards 2016.