Gå till hemsidan
EUIPO
Skydda dina varumärken och mönster i Europeiska unionen.

Skydda dina immateriella rättigheter i EU

.eu-domännamn

.eu är den nationella toppdomänen för Europeiska unionen (EU).

Alla företag, individer eller organisationer som har sitt säte eller är bosatta i EU eller i Island, Liechtenstein eller Norge kan registrera domännamnet .eu eller .ею.


Att registrera ett .eu-domännamn som är identiskt med namnet på ditt varumärke förstärker de immateriella rättigheter som är förenade med det och förhindrar att andra registrerar ett eu-domännamn som är identiskt med ditt varumärke.EUIPO använder databasen WHOIS för att informera användarna om att det .eu-domännamn som är identiskt med deras varumärke är tillgängligt. Detta görs allra sist i e-ansökan. Användarna kan också skapa aviseringar i användarområdet (User Area) och i eSearch för att bli informerade när ett .eu-domännamn som är identiskt med deras varumärke registreras.

Observera att du behöver använda godkända ombud för att registrera ett .eu-domännamn (en förteckning finns på registreringsenhetens webbplats).EUIPO samarbetar med EURid för att informera om .eu-domännamn och deras tillgänglighet. Detta samarbete ska underlätta medvetenheten för att skydda EU-varumärkesinnehavarnas rättigheter.

Information ges via databasen WHOIS. EUIPO har dock inget som helst ansvar för innehållet, korrektheten eller eventuell tillhörande information.EURid är registreringsenhetens driftsledare för de nationella toppdomänerna .eu och .ею och har utsetts av Europeiska kommissionen. Mer information.Du kan registrera ditt .eu-domännamn via ett godkänt ombud.Om du skapar en avisering kommer du att informeras så snart ett .eu-domännamn som betraktas som identiskt med ditt registrerade EU-varumärke registreras.Gå in på User Area på EUIPO:s webbplats och klicka på fliken ”Aviseringar".

alert

Alternativet att skapa en avisering om .eu-domännamn finns i fliken ”konfiguration".

Endast en avisering om .eu-domännamn per EU-varumärke är möjlig.

Mer information om att skapa aviseringar finns här.Klicka på krysset i kolumnen ”Åtgärder” för att ta bort aviseringen

delete_alertThis site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.