Gå till hemsidan
EUIPO
Skydda dina varumärken och mönster i Europeiska unionen.

Skydda dina immateriella rättigheter i EU

Alternativ

I avsnittet Alternativ i User Area kan du se och redigera dina personuppgifter och inloggningsuppgifter, ändra dina inställningar och hantera dina underprofiler.

Avsnittet Alternativ i User Area

För att komma till detta avsnitt klickar du på fliken Alternativ i menyn till vänster i User Area.

Avsnittet Alternativ representeras av ikonen Ikon för Alternativ

Det finns fyra flikar i avsnittet Alternativ:

 • Inloggningsuppgifter

  Du kan ändra din administrativa e-postadress och ditt lösenord.

  Den administrativa e-postadressen används för att informera dig om när du fått ett nytt meddelande eller när en ny avisering har utlösts. Din administrativa e-postadress används också för funktionen ”glömt lösenord”.

  De tre senaste lyckade inloggningarna och de tre senaste misslyckade inloggningsförsöken som rör ditt konto listas längst ner på sidan.

  Rapportera misstänkt aktivitet
  Om du vill rapportera en misstänkt aktivitet, till exempel inloggningsförsök från en okänd källa, kan du göra detta via länken längst ner på sidan.

 • Personuppgifter

  Du kan ändra namn, adress, postadress och kontaktuppgifter.

  Alla ändringar du gör här kommer att gälla samtliga förfaranden rörande EU-varumärken och registrerade gemenskapsformgivningar som sker under samma EUIPO-id-nummer.

  Om du ändrar ditt namn eller din adress påbörjas en inmatning i registret (registrering) som kommer att behandlas av EUIPO. Om du däremot vill registrera en ändring av ägare för ett särskilt varumärke eller formgivning måste du lämna in en begäran om att registrera en överlåtelse.

 • Inställningar

  Fax och post som kommunikationsmetod kommer inte längre att användas från och med mars 2021. Detta innebär att myndigheten endast kommer att skicka meddelanden till dig genom ditt User Area.

  Du kan välja om du vill få en avisering via e-post om att ett nytt meddelande inkommit till ditt User Area.

  Standardspråket för meddelanden kan ändras via rullgardinslistan. Välj ett av 23 EU-språk. Officiella meddelanden avseende ett specifikt ärende kommer dock att skickas på förfarandespråket för det ärendet.

 • Underprofiler

  Om du har ett User Area-konto hos EUIPO kan du komma åt en rad immaterialrättstjänster som inte är tillgängliga för oregistrerade användare. En av fördelarna med att ha ett konto är att du kan skapa underprofiler för företagets anställda eller för medlemmarna i en organisation. De underprofiler du skapar kommer att ha vissa åtkomsträttigheter till den information som finns lagrad i User Area.

  För att lägga till en underprofil klickar du på ”Lägg till underprofil” i högra hörnet av fliken Underprofiler. Ett formulär öppnas i ett nytt fönster. Fälten i formuläret är tomma som standard.

  Formuläret visar åtkomsträttigheterna för var och en av underprofilsanvändarna. Åtkomstalternativen är inställda på ”ja” som standard. Du kan redigera underprofilerna genom att klicka på pennikonen Ikon för pennai kolumnen Redigera.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.