Gå till hemsidan
EUIPO
Skydda dina varumärken och mönster i Europeiska unionen.

Skydda dina immateriella rättigheter i EU

Anmäl dig

För att komma åt EUIPO:s User Area behöver du registrera dina uppgifter. Klicka på ”Anmäl dig” i övre högra hörnet på skärmen och följ sedan anvisningarna.

 
 • Varför måste jag anmäla mig?

  Ditt EUIPO-konto gör att du kan utnyttja flera onlinetjänster som inte är tillgängliga för oregistrerade användare. Bland annat kan du skapa aviseringar och underprofiler.

  För vissa tjänster, t.ex. finansiella transaktioner, måste du lämna personuppgifter. När våra användare loggar in får de tillgång till säkra protokoll för lagrade data.

  Du måste också logga in för att ladda ned dokument från en särskild akt.

 • Har du tidigare lämnat in en ansökan till EUIPO?

  Användare som redan lämnat in en ansökan till Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet (EUIPO) har fått ett id-nummer. Det är viktigt att ange detta id-nummer när du anmäler dig första gången så att alla akter som är kopplade till detta nummer syns på din instrumentpanel i User Area som skapas.

 • Användaruppgifter

  Det finns två typer av användare, ”Företag eller individ” och ”Ombud”. Om du inte passar in i någon av de nämnda kategorierna, välj ”Företag eller individ”. Du får då full tillgång till alla funktioner i User Area.

 • Kontoaktivering
  1. Om du tidigare har lämnat in en ansökan till EUIPO och du har ett identifikationsnummer gäller följande:
   1. Om du har angett en e-postadress: meddelandet med aktiveringskoden kommer att skickas till den e-postadress du angav när ditt id-nummer hos EUIPO först utfärdades.
   2. Om du inte har angett en e-postadress: skicka ett brev till oss per post med din e-postadress så att du kan skapa ditt konto när uppgifterna har uppdaterats.
  2. Om du aldrig tidigare har lämnat in en ansökan till EUIPO behöver du ange en e-postadress som aktiveringskoden kommer att skickas till vid registrering.

   Så snart du fyllt i alla nödvändiga fält i formuläret får du ett e-postmeddelande med din aktiveringskod. Följ anvisningarna för att fullfölja aktiveringsprocessen och logga in på ditt User Area hos EUIPO.

   När kontot har skapats, och först efter det att du har lämnat in till exempel en ansökan om EU-varumärke, en ansökan om gemenskapsformgivning, en invändning eller en utnämning av ombud, kommer EUIPO att tilldela dig ett identifikationsnummer (id).
 • Mer information

  Användarnamn

  Användarnamnet måste ha 8–20 tecken och innehålla bokstäver i form av gemener från det latinska alfabetet (a–z). Det måste även innehålla minst en siffra (0–9).

  E-postadress

  Du kommer att få aviseringar om meddelanden från EUIPO skickade till den här adressen (förutsatt att du valt att få meddelanden via User Area). Aviseringen via e-post skickas endast i informationssyfte och utgör inget officiellt meddelande från EUIPO. Du bör med jämna mellanrum se efter i inkorgen i ditt User Area så att du inte missar något meddelande från EUIPO.

  Lösenordspolicy

  Ett lösenord måste innehålla minst åtta tecken från det latinska alfabetet. Det måste innehålla minst en siffra (0–9). Det får inte vara detsamma som ditt användarnamn. Använd inte tre upprepade tecken (t. ex. aaa, 111), sekvenser (t. ex. 123, abc) eller specialtecken (t. ex. #, *). Exempel på godtagbara lösenord: ThinkOn1980Phrases, About2Pass2Me, safe1Should2Be3.

  Kommunikationsmetod

  Vi rekommenderar starkt att du väljer alternativet för att få din korrespondens via User Area. Observera i så fall att alla våra meddelanden kommer att skickas till ditt User Area. Om du valt alternativet att även få aviseringar till din e-postadress bör du observera att de endast skickas i informationssyfte och inte utgör officiella meddelanden från EUIPO (EX-20-9). Du bör med jämna mellanrum se efter i inkorgen i ditt User Area så att du inte missar något meddelande från EUIPO (användningsvillkor för User Area).

  Sammanslutning

  Om du registrerar ett konto åt en sammanslutning av ombud ska all tillhörande information om sammanslutningen anges i anmälningsformuläret. Du kan ändra uppgifterna om sammanslutningen i avsnittet Alternativ i User Area.

  Juridisk form

  Om du registrerar ett konto åt ett företag och vill att den juridiska formen (AB osv.) ska synas i officiella publikationer måste du ange denna information i fältet ”Företagsnamn” och i fältet ”Juridisk form”.

  Företagets storlek

  För mer information om ”Företagets storlek”, klicka här.

  Verksamhetssektor

  För mer information om ”Verksamhetssektor”, klicka här.

  Ekonomisk anknytning

  Om du registrerar ett konto åt ett personalombud får du upp kryssrutan ”Ekonomisk anknytning”. Om du är direkt anställd av sökanden ska du inte klicka i denna ruta. Det räcker att du anger ditt för- och efternamn. Om du arbetar vid ett företag med faktisk verksamhet i Europeiska unionen (EU) som har ekonomisk anknytning till en sökande som inte är baserad i EU, ska du välja detta alternativ och ge information om din ekonomiska anknytning och namnet på företaget i fråga.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.